user_mobilelogo

Labwork 5

I sidste uge brugte jeg alle ugens dage i laboratoriet fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Jeg havde besluttet, at nu var det tid til at færdiggøre et stort inkuberingseksperiment med de jordprøver, som blevet taget i Blæsedalen, da mit studieområde blev sat op i sommers. I sidste uge vejede og inkuberede jeg i alt 150 jordprøver i små glas flasker, der så blev målt én gang hver 24 time igennem hele ugen. Jordprøverne er både plot- og dybde-specifikke og disse inkuberinger gør man i stand til at estimere CO2-produktionen af det specifkke plot i den specifikke dybde hvilket bliver en del af at forstå gasdynamikkerne i jorden. I kommende uge fortsætter jeg med at arbejde med disse inkuberinger, der skal ordnes til andre analyser på CENPERM i København. Jeg er endnu ikke helt færdig, men med disse 150 inkuberede prøver nærmer jeg mig en slutning.

Labwork 2

Labwork 1

Det var typisk at sidste uge også havde det mest smukke solskinsvejr, men eftersom målinger skal foretages med bestemte intervaller imellem, så var der ikke megen fleksibilitet til at smutte ud i det gode vejr. Heldigvis er udsigten fra vores laboratorie meget smukt! Vinduerne vender med havet, hvor der er begynde havis samt søen foran Arktisk station er frozen og fungerende som en flad vej til snescooterne. En eftermiddag kom en ven forbi og samlede mig op på snescooter, så vi kunne kone en tur ud igennem Blæsedalen og længere ind mellem bjergene. Det føltes så godt at komme ud og jeg er imponeret over, hvor smukt der er her. Nogle gange er det lidt uvirkeligt, at vi virkeligt bor her.  

/ B