user_mobilelogo

I sidste weekend færdiggjorde jeg endelig inkuberingseksperimentet som jeg skrev om i et tidligere opslag. Kort fortalt, så inkuberede jeg 2 gram jord i hver 480 små glas flasker og målte deres koncentration af CO2 fem gange henover en uge! Efterfølgende har jeg lavet ekstrakter på den inkuberede jord og tørret jorden for at kunne analysere jorden for både vandekstrahérbare næringsstoffer samt kulstof og nitrogen i jorden. Alt dette har taget flere uger og jeg kan ærligt sige, at jeg er så glad for at dette eksperiment er færdig. Jeg er lettet over at kunne krydse dette af min to-do liste (som jo er temmelig lang!).   

Nu kan jeg fokusere på feltmålingerne af alle de gasser jeg måler på mit studieområde i Blæsedalen. Sidste gang jeg målte var i december inden vi tog på juleferie. Jeg er fyldt med energi til at få lavet nogle gode kampagner med målinger. I dag tog Eli (en arbejder på Arktisk station) ud til studieområdet og gravede sne væk fra mine plots, så jeg kunne nå ned til slangerne, der stikker ud af jorden. Hvert enkelt plot har en plastisk flaske i 70 cm, 40 cm og 20 cm med to slanger af teflon, som bliver trukket  op til jordoverfladen (det laver et lukket loop system). Disse slanger kobler jeg så på en Picarro GasScouter, som måler CO2 og CH4, så jeg på denne måde måler koncentrationen af disse gasser i den bestemte jorddybde. Vi havde en virkelig god arbejdsdags selvom både Eli og jeg var så trætte efter at have fjernet så meget sne. Min venstre arm er meget øm og gør ondt, men det føles så godt at være igang med disse feltmålinger igen. Det er mit bud, at der er cirka 1.2 meter sne på jorden ved mit studieområde. 

Uheldigvis, så er vi også påvirket af coronavirus og Eli har ikke mulighed for at hjælpe mig i de kommende dage og uger som det ellers har været planlagt. Arktisk station er en del af Københavns Universitet og arbejderne er sendt hjem eftersom der er lukket ned. Det forhindre desværre Eli i at hjælpe mig med at grave og fjerne sne fra studieområdet og det er er umuligt for mig at gøre helt alene. Vi er faktisk allerede lidt for få til at fjerne sneen. Det er virkelig dårlig timing i forhold til mit vinteropvarmningsforsøg der skal starte i starten af april, fordi her er det nødvendigt at få fjernet al sneen fra studieområdet. Mine fingre er krydsede for at alting falder i hak og at jeg kan få den nødvendige hjælp til at udføre mit vinteropvarmningsforsøg som planlagt. 

Pas på jer selv derude!

/ B