Ingefrkager thumb 1

- Opskrift på ingefærkager, der smager

Julen er højtid for småkager og det er der jo rigtigt mange som elsker! Småkagedillen har dog ikke haft fanget mig før her de senere år, hvor jeg er blevet introduceret til nogle andre slags småkager end de helt normale, søde, bløde småkager. Én af de julesmåkager som jeg bager hvert år nu er ingefærkager. De er tilpas søde, stærke og vildt gode til at dyppe i kaffen eller teen (som måske er en gammel vane fra da jeg boede i New Zealand). Man kan jo selv variere, hvor stærk en ingefærsmag man ønsker og skrue op og ned for krydderierne, men jeg synes denne opskrift holder. Det er virkeligheden en opskrift som jeg har fået af min mor, der i sin tid har fået den af en venindes mor. Jeg har selv valgt at tilføje lidt mere krydderi end der var i en oprindelig opskrift. Opskriften kom også uden fremgangsmåde, så det har jeg også selv afprøvet, hvad der fungerer.

 

Ingredienser

200 g smør

500 g sukker

500 g mel

2 æg

1 tsk ingefær

1 tsk nelliker

1 tsk natron

gær som en valnød

 

Fremgangsmåde

Først smeltes smør i en gryde sammen med sukker. Den våde masse afkøles før æggene puttes i, så de ikke risikere, at blive til spejlæg pga. varmen. 

De tørre ingredienser afvejes og gæren smuldet småt i. 

Det hele blandes sammen i den våde masse. Gør det så godt du kan med en ske, men du kommer til et punkt, hvor det eneste der er at gøre er at sætte hænderne i det og ælte. Vigtigt at der ikke æltes for meget. Dejen skal bare samles.

Rul stænger (cirka 5 styks), tryk dem lidt falde med fingrene eller en gaffel. 

Bages ved 200 grader i midten af ovnen. Stængerne vil hæve og flade ud.

Når de kommer ud af ovnen, så skæres stængerne i passende størrelse og afkøles derefter på en rist. 

Ingefrkager thumb 3